Príprava trávnika na sezónu

Príprava Trávnika na Novú Sezónu

Každoročná príprava trávnika na novú sezónu je kľúčová pre zabezpečenie jeho zdravia a krásneho vzhľadu. Tu je niekoľko krokov, ktoré môžete urobiť, aby ste vašu trávu pripravili na úspešný začiatok:

1. Vyčistenie

Odstráňte suché listy z minulej sezóny, ktoré sa nahromadili na trávniku počas zimy. To umožní vzduchu a svetlu dosiahnuť korene trávy, čo je nevyhnutné pre jej rast. Vyhrabte trávnik vertikutačnými hrabľami, alebo si prenajmite vhodný vertikutátor.  Firma Záhradník Max vám vie zapožičať elektrický alebo profesionálny benzínový stroj.

IMG_20180417_173547_resized_20180418_084654570jpg

2. Zavlažovanie

Ak je vaša pôda presušená, zvážte doplnenie zavlažovania. Dodatočná vlaha pomôže rozpustiť zvyšky hnojív a iných živín, čo je dôležité pre zdravý rast trávy.

IMG_20171106_153323_resized_20171106_083233328jpg

3. Kosenie

Po prvých prírastkoch na prelome marca a apríla,  trávu skráťte na správnu výšku. Správna výška kosenia môže byť rôzna v závislosti od typu trávy, ale zvyčajne sa odporúča nekosiť viac ako tretinu dĺžky trávy naraz.

4. Hnojenie

Rozhoďte vyvážené hnojivo, ktoré bude obsahovať potrebné živiny pre rast a zdravie vašej trávy. Vyberte hnojivo, ktoré je vhodné pre váš typ trávy a aplikujte ho podľa odporúčaní na obale.

5. Vyplnenie nerovností

Ak máte na trávniku veľa nerovností, napríklad od plesní alebo hmyzu, vyplňte ich trávnikovým substrátom, alebo preosiatom hlinou. Môžte tiež dosiať trávu a dobre povalcovať.

6. Kontrola buriny

Prejdite si trávnik a odstráňte akékoľvek buriny alebo plevely, ktoré sa objavili počas zimy. To pomôže vašej tráve rásť bez konkurencie.

Dodržiavanie týchto krokov vám pomôže pripraviť váš trávnik na novú sezónu a dosiahnuť krásny a zdravý trávnik, na ktorý budete hrdí.


Ak si na jarný reštart trávnika netrúfate, radi Vám pomôžeme. Kontaktovať nás môžte cez formulár .